Προγράμματα Ελέγχου του Βάρους


Ο έλεγχος του σωματικού βάρους αποτελεί για πολλούς μια καθημερινή και συχνά επίπονη πρόκληση. Οι ρυθμοί της καθημερινότητας, οι κακές διατροφικές συνήθειες που έχουμε αποκτήσει από την παιδική και εφηβική ηλικία, η αφθονία των τροφίμων, η συναισθηματική κατανάλωση τροφής, η εξάρτηση από τη γλυκιά γεύση, το οικογενειακό και κοινωνικό περιβάλλον, είναι κάποια από τα εμπόδια που συναντά κανείς στην προσπάθειά του, να αποκτήσει το σώμα και την υγεία που επιθυμεί.

Εάν θέλουμε να ορίσουμε τη διατροφή, ένας απλός και παράλληλα ολόσωστος ορισμός, θα μπορούσε να είναι πως η διατροφή είναι η πρόσληψη του απαραίτητου συνδυασμού ποικιλίας τροφών τα οποία αποδίδουν στο σώμα τα θρεπτικά συστατικά και την ενέργεια που χρειάζεται για να διατηρηθεί στη ζωή. Ωστόσο, ο ορισμός αυτός δεν περιλαμβάνει όλα όσα σημαίνει η διατροφή για το καθένα από εμάς σήμερα. Τι σημαίνει αυτό; Οι άνθρωποι δεν καταναλώνουμε φαγητό απλά για να ζήσουμε! Καταναλώνουμε φαγητό γιατί είμαστε λυπημένοι ή χαρούμενοι, γατί βαριόμαστε και το φαγητό είναι απλά εκεί μπροστά μας, γιατί αγαπάμε τις ιδιαίτερες γεύσεις και έχουμε συνδέσει τα γεύματα με κάθε κοινωνική μας δραστηριότητα. Η πείνα έχει αντικατασταθεί από το συναισθηματικό φαγητό και εμείς έχουμε ξεχάσει να ακούμε το σώμα μας.

Αποτέλεσμα αυτών είναι συχνά να απομακρυνόμαστε από τα υγιεινά πρότυπα διατροφής, να καταναλώνουμε τροφή χωρίς να καταναλώνουμε θρεπτικά συστατικά ή να αντιμετωπίζουμε προβλήματα με την υγεία και το σωματικό βάρος. Είναι γνωστό πως το σύνολο των ασθενειών που αντιμετωπίζουν οι προηγμένες τουλάχιστον κοινωνίες, οφείλονται στις καθημερινές επιλογές που κάνουμε για την υγεία μας. Τα λανθασμένα διατροφικά πρότυπα που αναφέραμε σε συνδυασμό με καθιστική ζωή, κάπνισμα, υπερκατανάλωση αλκοόλ, έντονους και στρεσογόνους ρυθμούς ζωής, δημιουργούν ένα εκρηκτικό μείγμα στο οποίο ο οργανισμός μας καλείται να ανταπεξέλθει.

Είναι σαφές πως ένα διαιτολόγιο, από μόνο του, δεν είναι σε θέση να αλλάξει τις πεποιθήσεις και τις συνήθειες κάποιου ατόμου, γεγονός που εξηγεί το γιατί η στείρα δίαιτα δεν έχει μακροχρόνια ή επιθυμητά αποτελέσματα.

Η διαιτολόγος του «αλλάζουμε» είναι εδώ για να βοηθήσει, καθένα που θέλει να αλλάξει την εικόνα του σώματός του, να βελτιώσει την υγεία του ή να φροντίσει τη διατροφή του, βοηθώντας τον να αναγνωρίσει στον εαυτό του τι σημαίνει για αυτόν η διατροφή, να βρει τα κίνητρα του και τα δυνατά του σημεία, να αναγνωρίσει τα λάθη του και να δώσει χρόνο στο σώμα να γευτεί σταδιακά τα οφέλη των αλλαγών!

Copyright by Allazoume 2016. All rights reserved.