Διατροφική υποστήριξη παιδιών και εφήβων


Υπηρεσία


Η χώρα μας, δυστυχώς τα τελευταία χρόνια διατηρεί τη θλιβερή πρωτιά στην παιδική παχυσαρκία, ανάμεσα στις υπόλοιπες χώρες του κόσμου. Η απομάκρυνση των οικογενειών από τη Μεσογειακή Διατροφή, οι αυξημένες υποχρεώσεις των γονέων αλλά και η πληθώρα έτοιμων τροφίμων, τα οποία είναι δελεαστικά για τα παιδιά, έχουν ως αποτέλεσμα τα παιδιά να προσλαμβάνουν πολλές θερμίδες και λίγα θρεπτικά συστατικά με κάθε γεύμα τους.

Το αυξημένο σωματικό βάρος είναι ένας λόγος για τον οποίο μια οικογένεια μπορεί να επισκευθεί τον διαιτολόγο, μια δεύτερη αιτία είναι η περιορισμένη διατροφή του παιδιού και η άρνησή του να καταναλώσει τρόφιμα, όπως το ψάρι, τα όσπρια, τα φρούτα και τα λαχανικά.

Η εφαρμογή αυστηρών προγραμμάτων διατροφής στα παιδιά και η απαγόρευση τροφίμων που αγαπούν, το μόνο που μπορούν να δημιουργήσουν είναι αισθήματα θυμού στο παιδί, ενοχής και απογοήτευσης. Ακόμα και αν η ανάγκη για απώλεια βάρους είναι μεγάλη, η σωστή προσέγγιση και η υπομονή θα μπορέσουν να φέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Στο «αλλάζουμε» αναπτύσσουμε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα παρέμβασης για παιδιά, το οποίο περιλαμβάνει:

  1. Σύνταξη κατάλληλου προγράμματος διατροφής σε συνεργασία με τους γονείς και το παιδί, ανάλογα με την ηλικία και τις ανάγκες του.
  2. Εκπαίδευση των γονέων για το πώς μπορούν να βοηθήσουν τα παιδιά τους να υιοθετήσουν σωστές διατροφικές συμπεριφορές και να αποφεύγουν τις εντάσεις γύρω από το φαγητό.
  3. Διατροφική εκπαίδευση των παιδιών και γνωριμία με τα τρόφιμα, μέσα από παιχνίδια και διαδραστικές δραστηριότητες.

Τέλος, η ομάδα του «αλλάζουμε» αναλαμβάνει διαδραστικές ομιλίες για γονείς και παιδιά, σε σχολεία και αθλητικούς συλλόγους, μετά από πρόσκληση των ενδιαφερόμενων φορέων, εθελοντικά. Αν ενδιαφέρεστε μη διστάσετε να έρθετε σε επαφή μαζί μας.

Copyright by Allazoume 2016. All rights reserved.