Βασιλοπούλου Ελένη, Msc Ψυχολόγος

4

Καθημερινά ερχόμαστε αντιμέτωποι με πολλές προκλήσεις και δυσκολίες οι οποίες πολλές φορές στερεύουν τα ψυχικά μας αποθέματα... Έτσι ο καθένας από εμάς μπορεί να αντιμετωπίζει προβλήματα που αφορούν τις σχέσεις, την εργασία, τα συναισθήματα του, την υγεία του, τον τρόπο που σκέφτεται και αντιδρά και γενικά την ζωή του στο σύνολο της..!

Το θέμα λοιπόν δεν είναι να μεμψιμοιρώ για τα προβλήματα που αντιμετωπίζω και να προσπαθώ να μην τα σκέφτομαι ή να τα βάζω στην άκρη σαν να μην υπάρχουν.. Πολλές φορές η κλασσική φράση "έτσι είναι η ζωή.." μας εγκλωβίζει σε μια καθημερινότητα που και θα θέλαμε... αλλά και που μπορούμε να αλλάξουμε..! "Αλλάζουμε" λοιπόν γιατί όλοι έχουμε αυτή την δυνατότητα αρκεί μόνο να το θέλουμε και να το πιστέψουμε.. γιατί χρωστάμε στον εαυτό μας στις δυκολίες να απαντάμε με την δίψα μας για ζωή σε όποια ηλικία και να βρισκόμαστε..! Γιατί την ευτυχία μας μπορούμε και οφείλουμε να την χαρίσουμε εμείς στον εαυτό μας..

Εάν λοιπόν υπάρχουν πράγματα και καταστάσεις στη ζωή σου που σε δυσκολεύουν και δεν ξέρεις πως να τα διαχειριστείς μπορείς να κλείσεις ραντεβού με τη ψυχολόγο του "αλλάζουμε" Ελένη Βασιλοπούλου, M.Sc. η οποία τόσο με τις γνώσεις της ως ειδικός ψυχικής υγείας, όσο και με το ειλικρινές ανθρώπινο ενδιαφέρον και την αγάπη για τον άνθρωπο θα σταθεί δίπλα σου στην πορεία σου προς την αλλαγή...

Ενδεικτικά, μπορεί κάποιος να απευθυνθεί στην ψυχολόγο του γραφείου προκειμένου να διαχειριστεί διάφορα προβλήματα, συμπτώματα ή καταστάσεις όπως:

 • Δύσκολες καταστάσεις ζωής (π.χ. πένθος, απώλεια εργασίας, διαζύγιο, τραυματισμός, ασθένεια κ.α.)
 • Περίοδους έντονου στρες και άγχους (π.χ. περίοδος εξετάσεων, περίοδος αλλαγών ή μεγάλου φόρτου εργασίας, συνταξιοδότηση, φροντίδα ατόμων με χρόνιες παθήσεις ή ψυχικές ασθένειες κ.α.)
 • Άγχος
 • Κρίσεις πανικού
 • Φοβίες
 • Καταθλιπτικά συμπτώματα
 • Μειωμένη αυτοεκτίμηση/ αυτοπεποίθηση
 • Προβλήματα συμπεριφοράς (π.χ. εκρήξεις θυμού, συγκρούσεις, παρορμητική συμπεριφορά κ.α.)
 • Ψυχοσωματικά συμπτώματα
 • Προβλήματα ύπνου
 • Χρόνιες ασθένειες/ χρόνιο πόνο
 • Προβλήματα σχέσεων
 • Οικογενειακά προβλήματα

Ωστόσο δεν χρειάζεται κάποιος να απευθυνθεί σε ψυχολόγο εξαιτίας συγκεκριμένων προβληματων ή συμπτωμάτων. Μπορεί απλά να επιθυμεί την αυτογνωσία και την προσωπική του διερεύνηση και ενδυνάμωση. Όποιος, λοιπόν, κι αν είναι ο στόχος του κάθε ατόμου μπορεί να επικοινωνήσει είτε μέσω mail, ώστε να αφήσει τα στοιχεία του για να κληθεί σε δεύτερο χρόνο, είτε τηλεφωνικά προκειμένου να κανονιστεί ραντεβού με την ψυχολόγο του γραφείου.

 

Στοιχεία Επικοινωνίας Ψυχολόγου

Σταθερό: 2114114840

Κινητό: 6937042138

e-mail: e.vasilopoulou@allazoume.com

Βιογραφικο

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΩ ΨΥΧΟΛΟΓΟ;

Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι άνθρωποι αποφασίζουν να επισκεφτούν έναν ψυχολόγο και να ασχοληθούν με την ψυχική τους υγεία, είτε γιατί αντιμετωπίζουν δυσκολίες διαφόρων ειδών είτε γιατί απλά θέλουν να γνωρίσουν σε βάθος τον εαυτό τους και να εξελιχθούν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ
ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕΙ;

Η ψυχοθεραπεία είναι η διαδικασία αλλαγής του ατόμου η οποία βασίζεται στην θεραπευτική σχέση μεταξύ θεραπευτή και θεραπευόμενου και η οποία στοχεύει στην προσωπική ανάπτυξη και μετακίνηση μέσω της αναγώρισης και της ανάληψης της προσωπικής ευθύνης του ατόμου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ