Προβλήματα ύπνου


Νιώθετε το στρες και το άγχος να συσσωρεύονται με αποτέλεσμα την έλλειψη ή την κακή ποιότητα ύπνου; Κοιμάστε τόσο λίγο που την επόμενη ημέρα νιώθετε εξουθενωμένοι; Νιώθετε εκνευρισμό και δυσκολεύεστε να συκεντρωθείτε  μετά από μια νύχτα χωρίς επαρκή ύπνο; Νιώθετε ότι ο κακός ή ο ανεπαρκής ύπνος επηρεάζει και άλλες πτυχές της ζωής σας;

Αν απαντήσατε θετικά στις παραπάνω ερωτήσεις μάλλον ήρθε η ώρα να παρακολουθήσεις το σεμινάριο που πραγματοποιεί το “Αλλάζουμε” σχετικά με την αντιμετώπιση και διαχείριση προβλημάτων ύπνου.

Ο ύπνος είναι μια ζωτικής σημασίας λειτουργία του οργανισμού καθώς μας ξεκουράζει και μας προετοιμάζει για την ημέρα που θα ακολουθήσει αλλά δεν προσφέρει μόνο αυτό..! Ο επαρκής και καλός ύπνος βοηθά το άτομο να έχει οξυδέρκεια, να λαμβάνει τις κατάλληλες αποφάσεις, να είναι αποτελεσματικός και πάνω από όλα να είναι υγιής! Η στέρηση του ύπνου τόσο ποσοτικά όσο και ποιοτικά τείνει να πάρει τρομακτικές διαστάσεις στην σημερινή πραγματικότητα κυρίως εξαιτίας του στρες και του άγχους που επιφέρουν οι πολλαπλές υποχρεώσεις και οι πιεστικές καταστάσεις και σκέψεις που ο καθένας καλείται να ανταπεξέλθει..! Ο αριθμός των ατόμων με προβλήματα ύπνου, αυξάνεται σταδιακά κάνοντας τις διαταραχές του ύπνου ένα από τα συχνότερα προβλήματα του σύγχρονου ανθρώπου. Ενδεικτικά, η έλλειψη ύπνου συνδέεται με σοβαρές σωματικές και ψυχολογικές παθήσεις, όπως ο σακχαρώδης διαβήτης, η αυξημένη αρτηριακή πίεση, τα καρδιαγγειακά προβλήματα και η κατάθλιψη. Επιστημονικές μελέτες συνδέουν την χρόνια έλλειψη ύπνου ακόμα και με τον πρόωρο θάνατο! Επιπλέον η στέρηση του ύπνου ενοχοποιείται για έλλειψη συγκέντρωσης και μνήμης, αδυναμία λήψης αποφάσεων, προβλήματα στην όραση και μειωμένη εγρήγορση με αποτέλεσμα τον αυξημένο κίνδυνο ατυχημάτων. Ο κακός ή ο μειωμένος ύπνος μπορεί ακόμα να προκαλέσει αυξημένη όρεξη με αποτελέσμα την εμφάνιση παχυσαρκίας καθώς και κακή διάθεση και εκνευρισμό με αποτέλεσμα την δυσκολία στην επικοινωνία με επακόλουθο τα προβλήματα στις ανθρώπινες σχέσεις.

Στο σεμινάριο θα μάθουμε να αναγνωρίζουμε τις αιτίες των προβλημάτων ύπνου καθώς και τις επιπτώσεις της έλλειψης του και φυσικά τρόπους αντιμετώπισης των προβλημάτων ύπνου.

Το σεμινάριο πραγματοποιείται καθόλη τη διάρκεια του χρόνου σε προγραμματισμένες ημέρες και ώρες. Για να συμμετάσχετε στην επόμενη διαθέσιμη ομάδα δηλώστε συμμετοχή μέσω της φόρμας και η επιστημονική ομάδα του αλλάζουμε θα σας ενημερώσει για τις ημερομηνίες και ώρες διεξαγωγής.

Για να δείτε τη φόρμα εγγραφής κάντε κλικ εδώ.

Copyright by Allazoume 2016. All rights reserved.