Ψυχολόγος M.Sc.

Ελένη Βασιλοπούλου

Η Ελένη Βασιλοπούλου είναι ψυχολόγος με εξειδίκευση στην διαχείριση του στρες και στην δημιουργία και εφαρμογή προγραμμάτων προαγωγής υγείας.

Ελένη Βασιλοπούλου

Βιογραφικό

  • Σπουδές
  • Εργασιακή εμπειρία

Η Ελένη Βασιλοπούλου είναι ψυχολόγος με εξειδίκευση στην διαχείριση του στρες και στην δημιουργία και εφαρμογή προγραμμάτων προαγωγής υγείας. Αποφοίτησε από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (Φ.Π.Ψ. Πρόγραμμα Ψυχολογίας), αποκτώντας το βασικό της πτυχίο στην ψυχολογία. Συνέχισε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στην Ιατρική Σχολή Αθηνών, από όπου αποφοίτησε, αποκτώντας μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών (MSc) στην διαχείριση του στρες και στην προαγωγή της υγείας, με άριστα.

Στα πλαίσια της διπλωματικής της εργασίας για την μεταπτυχιακή της εκπαίδευση ασχολήθηκε με την εφαρμογή καινοτόμου προγράμματος διαχείρισης του στρες και προαγωγής της υγείας σε φροντιστές ατόμων με άνοια με πολύ θετικά αποτελέσματα για τους φροντιστές σε διάφορους τομείς μεταξύ των οποίων η μείωση του στρες και του άγχους που επιφέρει η φροντίδα καθώς και η μείωση των καταθλιπτικών συμπτωμάτων.

Πιστεύοντας στη δια βίου μάθηση, η ίδια παρακολουθεί εξειδικευμένα εκπαιδευτικά σεμινάρια με θεματικές ενότητες σχετικές με την ψυχολογία και την ψυχοθεραπεία. Επίσης, εξειδικεύεται στην υπαρξιακή συστημική ψυχοθεραπευτική προσέγγιση.

Έχει διατελέσει ερευνήτρια στο «Παρεμβατικό πρόγραμμα μη φαρμακευτικής αντιμετώπισης της υπέρτασης με επιστημονικές μεθόδους διαχείρισης του στρες και αλλαγής του τρόπου ζωής σε προϋπερτασικά και υπερτασικά άτομα στην κοινότητα»  (Ιατρική Σχολή, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών) καθώς και επιστημονική συνεργάτης του μη κερδοσκοπικού σωματείου «Επιστημονική Εταιρεία Ελέγχου του Στρες και Προαγωγής της Υγείας». Έχει συμμετάσχει ως εισηγήτρια σε ημερίδες και σεμινάρια και είναι μέλος του Επιστημονικού μη Κερδοσκοπικού Σωματείου «Επιστημονική Εταιρεία Ελέγχου του Στρες & Προαγωγής της Υγείας» (ΕΛΟΤ 1429:2008 και ISO 9001:2008). Έχει συμμετάσχει σε επιστημονικά poster και προφορικές ανακοινώσεις σε συνέδρια καθώς επίσης και σε δημοσιεύσεις επιστημονικών άρθρων σε έγκριτα επιστημονικά περιοδικά.

Τα τελευταία χρόνια ιδιωτεύει ενώ παράλληλα είναι επιστημονική συνεργάτης του μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών της Ιατρικής Σχολής Αθηνών με τίτλο «Η Επιστήμη του Στρες και η Προαγωγή της Υγείας» καθώς και εξωτερική συνεργάτης του “Χαμόγελου του Παιδιού” και του Κέντρου Αποκατάστασης Παιδιού και Εφήβου “Πυραμίδα”.

Σε τι θα σας βοηθήσω

Υπηρεσίες


Καθημερινά ερχόμαστε αντιμέτωποι με πολλές προκλήσεις και δυσκολίες οι οποίες πολλές φορές στερεύουν τα ψυχικά μας αποθέματα… Έτσι ο καθένας από εμάς μπορεί να αντιμετωπίζει προβλήματα που αφορούν τις σχέσεις, την εργασία, τα συναισθήματα του, την υγεία του, τον τρόπο που σκέφτεται και αντιδρά και γενικά την ζωή του στο σύνολο της.

Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι άνθρωποι αποφασίζουν να επισκεφτούν έναν ειδικό ψυχικής υγείας, είτε γιατί αντιμετωπίζουν δυσκολίες διαφόρων ειδών είτε γιατί απλά θέλουν να γνωρίσουν σε βάθος τον εαυτό τους και να εξελιχθούν. Το θέμα λοιπόν δεν είναι να μεμψιμοιρώ για τα προβλήματα που αντιμετωπίζω και να προσπαθώ να μην τα σκέφτομαι ή να τα βάζω στην άκρη σαν να μην υπάρχουν.. Πολλές φορές η κλασσική φράση «έτσι είναι η ζωή..» μας εγκλωβίζει σε μια καθημερινότητα που και θα θέλαμε… αλλά και που μπορούμε να αλλάξουμε..! «Αλλάζουμε» λοιπόν γιατί όλοι έχουμε αυτή την δυνατότητα αρκεί μόνο να το θέλουμε και να το πιστέψουμε.. γιατί χρωστάμε στον εαυτό μας στις δυκολίες να απαντάμε με την δίψα μας για ζωή σε όποια ηλικία και να βρισκόμαστε..! Γιατί την ευτυχία μας μπορούμε και οφείλουμε να την χαρίσουμε εμείς στον εαυτό μας.

Εάν λοιπόν υπάρχουν πράγματα και καταστάσεις στη ζωή σου που σε δυσκολεύουν και δεν ξέρεις πως να τα διαχειριστείς μπορείς να κλείσεις ραντεβού με τη ψυχολόγο του «Aλλάζουμε», Ελένη Βασιλοπούλου, M.Sc. η οποία τόσο με τις γνώσεις της ως ειδικός ψυχικής υγείας, όσο και με το ειλικρινές ανθρώπινο ενδιαφέρον και την αγάπη για τον άνθρωπο θα σταθεί δίπλα σου στην πορεία σου προς την αλλαγή.

medium

Ατομικές

Συνεδρίες Ενηλίκων


Η ψυχοθεραπεία είναι η διαδικασία αλλαγής του ατόμου η οποία βασίζεται στην θεραπευτική σχέση μεταξύ θεραπευτή και θεραπευόμενου και η οποία στοχεύει στην προσωπική ανάπτυξη και μετακίνηση μέσω της αναγώρισης και της ανάληψης της προσωπικής ευθύνης.


medium

Ατομικές

Συνεδρίες Εφήβων


Η εφηβεία είναι μια ιδιαίτερα απαιτητική περίοδος τόσο για τους ίδιους τους έφηβους, όσο και για τις οικογένειες τους. Είναι μια περίοδος μετάβασης από την παιδική ηλικία στην ενήλικη ζωή και μια περίοδος αναζήτησης της προσωπικής ταυτότητας.


medium

Θεραπεία

Ζεύγους


Η θεραπεία ζεύγους απευθύνεται σε ζευγάρια τα οποία δεν είναι ικανοποιημένα από την σχέση τους με τον σύντροφο τους και επιθυμούν να την “δουλέψουν” προκειμένου να την βελτιώσουν.


medium

Συμβουλευτική

Γονέων


Κανείς δεν είναι απόλυτα προετοιμασμένος να γίνει γονιός και παρόλο που ο γονεικός ρόλος είναι από τους πιο σπουδαίους ρόλους στην ζωή ενός ανθρώπου είναι ταυτόχρονα ίσως και ο πιο απαιτητικός.


Copyright by Allazoume 2016. All rights reserved.