ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ

Στην σημερινή εποχή αναδύεται το ολοένα αυξανόμενο ενδιαφέρον τόσο της πολιτείας όσο και του ίδιου του ατόμου σχετικά με την ψυχική υγεία η οποία δεν αφορά μόνο στην απουσία μιας ψυχικής διαταραχής αλλά και σε πολλά άλλα χαρακτηριστικά απαραίτητα για την ανάπτυξη και την ευημερία του ατόμου, όπως η θετική αυτο-εικόνα και η ικανότητα θετικής ανταπόκρισης στις προκλήσεις της ζωής, η ικανότητα αυτό-προσδιορισμού, το αίσθημα αυτο-αποτελεσματικότητας και αυτο-ελέγχου, η αισιοδοξία κα.

Σύμφωνα με τη British Health Education Authority, η ψυχική υγεία είναι η συναισθηματική και η διανοητική κατάσταση που επιτρέπει στα άτομα να χαίρονται τη ζωή και να αντεπεξέρχονται στις απογοητεύσεις αλλά και στις δύσκολες συνθήκες. Είναι το θετικό συναίσθημα της ψυχολογικής ευεξίας και της πίστης μας στη δική μας αξία αλλά και στην αξία των άλλων. Όταν το άτομο ενισχύει την ψυχική του υγεία ενισχύει σημαντικά το προσωπικό δυναμικό του αλλά και τις ικανότητες του να ανταποκρίνεται στις διάφορες καταστάσεις και ρόλους που καθημερινά καλείται να αναλάβει. Οι ενδυναμωμένοι εσωτερικοί πόροι συμβάλλουν σημαντικά στη θετικότερη προσέγγιση της ζωής του ατόμου γενικότερα. Η διατηρήση μιας ισορροπημένης ψυχικής υγείας έχει πολλαπλές προεκτάσεις καθώς συμβάλει σημαντικά και στην διατήρηση της σωματικής υγείας του ατόμου δεδομενου ότι η φτωχή ψυχική υγεία αποτελεί παράγοντα κινδύνου για εμφάνιση προβλημάτων σωματικής υγείας και ασθενειών.

Με βάση τα παραπάνω γινεται κατανοητό ότι το να απευθυνθεί κάποιος σε έναν ειδικό ψυχικής υγείας προκειμένου όχι μόνο να βοηθηθεί αναφορικά με κάποια ψυχική διαταραχή ή δύσκολη κατάσταση αλλά και να ενισχύσει το δυναμικό του είτε πρόκειται για ενήλικα, έφηβο/παιδί ή οικογένεια είναι κάτι παραπάνω από επιθυμητό.

Ο χώρος προαγωγής ψυχικής και σωματικής υγείας "αλλάζουμε" ανταποκρινόμενος στην ολιστική θεώρηση της ψυχικής υγείας απευθύνεται σε ενήλικες, εφήβους/παιδιά και οικογένειες και προσφέρει υπηρεσίες που αφορούν την ψυχική ασθένεια αλλά και δύσκολες περιόδους και καταστάσεις της ζωής  όπως το πένθος, η απώλεια εργασίας, το διαζύγιο κα. Επιπλέον, παρέχει υπηρεσίες και στα άτομα που θέλουν απλά να διερευνήσουν τον εαυτό τους και να τον κατανοήσουν καλύτερα.

Περισσότερες πληροφορίες για τις υπηρεσίες της Ψυχολόγου θα βρείτε εδώ.

 

αλλες Υπηρεσιες

diatrofi
ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Εάν θέλουμε να ορίσουμε τη διατροφή, ένας απλός και παράλληλα ολόσωστος ορισμός, θα μπορούσε να είναι πως η διατροφή είναι η πρόσληψη του απαραίτητου συνδυασμού ποικιλίας τροφών τα οποία αποδίδουν στο σώμα τα θρεπτικά συστατικά και την ενέργεια που χρειάζεται για να διατηρηθεί στη ζωή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ
ΣΤΡΕΣ

Η λέξη στρες έχει μπει δυναμικά στην καθημερινότητά μας και χρησιμοποιείται ευρέως τα τελευταία χρόνια κυρίως για να εκφράσει το αίσθημα πίεσης που προκαλείται από δυσάρεστες καταστάσεις! Όλοι μας λίγο ή πολύ έχουμε βιώσει ή θα βιώσουμε καταστάσεις που προκαλούν στρες και έχουμε αναφερθεί σε αυτό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ