Εξαρχοπούλου Κωνσταντίνα, MSc Διαιτολόγος – Διατροφολόγος

Υπεύθυνη του διαιτολογικού γραφείου του «αλλάζουμε» είναι η MSc Διαιτολόγος- Διατροφολόγος Εξαρχοπούλου Κωνσταντίνα, η οποία είναι εξειδικευμένη στη διαχείριση του στρες και τη συμβουλευτική για θέματα διατροφής και προαγωγής της υγείας.

Ο έλεγχος του σωματικού βάρους αποτελεί για πολλούς μια καθημερινή και συχνά επίπονη πρόκληση. Οι ρυθμοί της καθημερινότητας, οι κακές διατροφικές συνήθειες που έχουμε αποκτήσει από την παιδική και εφηβική ηλικία, η  αφθονία των τροφίμων, η συναισθηματική κατανάλωση τροφής, η εξάρτηση από τη γλυκιά γεύση, το οικογενειακό και κοινωνικό περιβάλλον, είναι κάποια από τα εμπόδια που συναντά κανείς στην προσπάθειά του, να αποκτήσει το σώμα και την υγεία που επιθυμεί.

Ένα ακόμα εμπόδιο συχνά είναι οι δίαιτες του παρελθόντος. Ένας φάκελος γεμάτος διαιτολόγια, συχνά κόβουν τα φτερά σε κάποιον που θέλει να ξεκινήσει μια νέα προσπάθεια. Τα οφέλη ωστόσο, από τη ρύθμιση του σωματικού βάρους και τη τήρηση ενός ισορροπημένου προγράμματος διατροφής στη σωματική και ψυχική υγεία, είναι αδιαμφισβήτητα και αξίζουν την απόφαση για αλλαγή.

Οι υπηρεσίες που παρέχονται στο διαιτολογικό μας γραφείο, έχουν ως στόχο:

 • την αποτελεσματική μείωση του βάρους και το μακροχρόνιο έλεγχο του, με γνώμονα τις ανάγκες κάθε σώματος και τις επιθυμίες του ατόμου.
 • την εφαρμογή απόλυτα εξατομικευμένων προγραμμάτων διατροφής που σχεδιάζονται με βάση το ιατρικό ιστορικό, τις διατροφικές συνήθειες και την καθημερινότητα κάθε ατόμου.
 • την διατροφική εκπαίδευση των ατόμων σε θέματα που αφορούν τη διατροφή και την υγεία του. Σκοπός της εκπαίδευσης, είναι να προσφέρει στο άτομο τη δυνατότητα να κατανοήσει τι ακριβώς πετυχαίνει εφαρμόζοντας το πρόγραμμα διατροφής, αυξάνοντας έτσι τη συμμόρφωση, καθώς το άτομο συμμετέχει ενεργά, αντιλαμβάνεται και κατανοεί το σώμα και το φαγητό του.
 • ο σχεδιασμός προγραμμάτων διατροφής που να ανταποκρίνονται στη ζωή του ατόμου,  ώστε να γίνει η σωστή διατροφή καθημερινή συνήθεια με εύκολη και πρακτική εφαρμογή.
 • την διάκριση της πείνας από τη συναισθηματική κατανάλωσης τροφής και την αντιμετώπισή της μέσα από διαδραστικές τεχνικές.
 • την ανάλυση της σύστασης σώματος κάθε ατόμου και την εφαρμογή κατάλληλων προγραμμάτων διατροφής για κάθε σωματότυπο.
 • την ενίσχυση της θεραπείας ασθενειών, άμεσα σχετιζόμενων με τη διατροφική συμπεριφορά, πχ σακχαρώδης διαβήτης.
 • την εμψύχωση του ατόμου και την ουσιαστική υποστήριξή του ώστε να πετύχει το στόχο του.
 • τον έλεγχο του στρες μέσα από τη κατάλληλη διατροφή.

Στο γραφείο μας μπορούν να απευθυνθούν για θέματα διατροφικής εκπαίδευσης και έλεγχο του βάρους:

 • Παιδιά και έφηβοι.
 • Ενήλικες και άτομα τρίτης ηλικίας.
 • Αθλητές και αθλούμενοι.
 • Εγκυμονούσες και θηλάζουσες.
 • Αθλητικοί σύλλογοι, σχολεία και σύλλογοι γονέων.

Ακόμα αναλαμβάνουμε τον σχεδιασμό κατάλληλων και εξειδικευμένων προγραμμάτων διατροφής, με βάση το ιατρικό σας ιστορικό, για παθήσεις όπως:

 • Παχυσαρκία.
 • Σακχαρώδης διαβήτης.
 • Υπέρταση.
 • Χοληστερίνη και υψηλά τριγλυκερίδια.
 • Καρδιαγγειακά νοσήματα.
 • Γαστρεντερολογικές διαταραχές κ.α. 

Δομή συνεδριών

Η δομή και το πλήθος των συνεδριών εξαρτάται και καθορίζεται με βάση τις ατομικές ανάγκες κάθε ατόμου.

Κατά κανόνα στη πρώτη συνάντηση πραγματοποιείται η γνωριμία, η αναλυτική λήψη του ιατρικού και φαρμακευτικού ιστορικού, η διερεύνηση των διατροφικών συνηθειών, ανθρωπομετρικές μετρήσεις (ζύγιση, ανάλυση σύστασης σώματος, μέτρηση περιφερειών), θέτονται οι στόχοι της διατροφικής παρέμβασης και σχεδιάζεται το κατάλληλο διαιτολόγιο. Σε κάθε ενδιάμεσο ραντεβού πραγματοποιούνται ανθρωπομετρικές μετρήσεις, διορθώσεις του διαιτολογίου, διατροφική εκπαίδευση σε κάποιο θέμα που αφορά το άτομο και θέσπιση νέων στόχων.

Οι συνεδρίες ολοκληρώνονται με τις συνεδρίες της «συντήρησης», οι οποίες στοχεύουν στην μακροχρόνια εφαρμογή ενός ισορροπημένου προγράμματος διατροφής.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις υπηρεσίες διατροφής, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας και να κλείσετε ένα ραντεβού γνωριμίας, το οποίο παρέχεται  χωρίς οικονομική επιβάρυνση και περιλαμβάνει μια δωρεάν ανάλυση σύστασης σώματος. 

Για περισσότερες πληροφορίες, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε με τη διαιτολόγο του «Αλλάζουμε».

Επικοινωνία με διαιτολόγο

Σταθερό: 2114114839

Κινητό: 6979449250

e-mail: k.exarchopoulou@allazoume.com

Βιογραφικο

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΛΙΠΟΜΕΤΡΗΣΗ;

Η μέτρηση του βάρους είναι μια μόνο ένδειξη και δεν αποτελεί επαρκή δείκτη για τη καλή ή κακή υγεία του ατόμου. Μεγαλύτερη αξία έχει ο προσδιορισμός  της ποσότητας και της κατανομής του λίπους στο σώμα, καθώς αυτά σχετίζονται με αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης πληθώρας νοσημάτων. Επιπλέον, η μυική μάζα, έχει καθοριστικό ρόλο στη διατήρηση ενός υγιούς σώματος καθώς και στη καλή λειτουργία του μεταβολισμού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟ ΜΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ!

Η χώρα μας, δυστυχώς τα τελευταία χρόνια διατηρεί τη θλιβερή πρωτιά στην παιδική παχυσαρκία, ανάμεσα στις υπόλοιπες χώρες του κόσμου.  Η απομάκρυνση των οικογενειών από τη Μεσογειακή Διατροφή, οι αυξημένες υποχρεώσεις των γονέων αλλά και η πληθώρα έτοιμων τροφίμων, τα οποία είναι δελεαστικά για τα παιδιά, έχουν ως αποτέλεσμα τα παιδιά να προσλαμβάνουν πολλές θερμίδες και λίγα θρεπτικά συστατικά με κάθε γεύμα τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ