Χριστούγεννα…ευκαιρία να φροντίσω τον εαυτό μου!

Χριστούγεννα…ευκαιρία να φροντίσω τον εαυτό μου!

Christougenna…efkairia-na-frontiso-ton-eafto-mou-1200x800.jpg

Η ομορφότερη εποχή του χρόνου κατέφθασε! Τι και αν σε πολλούς τα Χριστούγεννα φέρνουν μελαγχολία, για τους περισσότερους η εποχή αυτή είναι συνδεδεμένη με χαρούμενες στιγμές, αγαπημένα πρόσωπα, ξεκούραση και διασκέδαση.

Στα χρόνια ειδικά που ζούμε, η ανάγκη όλων να ξεφύγουν από τα προβλήματα της καθημερινότητας βρίσκει εφαρμογή τις γιορτινές μέρες.

Η τήρηση ενός προγράμματος διατροφής, από την άλλη, αποτελεί για αρκετούς την πρόκληση των ημερών. Πολλοί με πείσμα πως δεν θα ξεφύγουν και αποφασιστικότητα θα ακολουθήσουν πιστά το πρόγραμμά τους. Άλλοι συνειδητά θα αποφασίσουν να χαλαρώσουν και να απολαύσουν τους διατροφικούς πειρασμούς των ημερών, ενώ κάποιοι θα επαναπροσδιορίσουν την αρχική τους απόφαση αφήνοντας χώρο για μικρές ή μεγάλες «αταξίες».

Σε όποια ομάδα και αν βρεθείτε, να θυμάστε πως οι ημέρες των εορτών δεν μπορούν να χαρακτηρίζονται από περιορισμούς που σας στεναχωρούν και σας στρεσάρουν. Αυτό που έχει σημασία είναι να κάνετε το καλύτερο που μπορείτε και σας ευχαριστεί!

Φέτος τα Χριστούγεννα φροντίστε τον εαυτό σας:

Περπατήστε περισσότερο

Εκμεταλλευτείτε τον ελεύθερο χρόνο των διακοπών για βόλτες και περιπάτους. Οι στολισμένοι δρόμοι θα κάνουν τη βόλτα σας ξεχωριστή και το σώμα σας θα απολαύσει τη κίνηση που του στερείτε καθημερινά.

Χαλαρώστε

Κάντε πράγματα που σας χαλαρώνουν και σας ευχαριστούν. Συχνά  το στρες αυξάνεται την περίοδο των εορτών καθώς οι άνθρωποι τρέχουν να τακτοποιήσουν εκκρεμότητες, να προλάβουν να κάνουν τα απαραίτητα ψώνια, να προετοιμάσουν το σπίτι για εορταστικά τραπέζια κα. Αποφύγετε να πέσετε σε αυτή την παγίδα. Οργανώστε το πρόγραμμά σας και κάντε πράγματα για τον εαυτό σας.

Αφιερώστε χρόνο στη διατροφή σας

Ακόμα και αν δεν καταφέρετε να ακολουθήσετε το πρόγραμμά σας, οι ημέρες των εορτών είναι ιδανικές για να φροντίσετε ποιοτικά τη διατροφή σας. Απολαύστε με ηρεμία ένα πλήρες πρωινό, φτιάξτε μια φρουτοσαλάτα με ξηρούς καρπούς και μέλι και απολαύστε τη μπροστά στο χριστουγεννιάτικο δέντρο, μαγειρέψτε μια νέα συνταγή, διαλέξτε με προσοχή τα τρόφιμα που θα βάλετε στο τραπέζι σας.

Θυμηθείτε το φαγητό την περίοδο των εορτών είναι μια  παράλληλη απόλαυση, όχι όμως το επίκεντρο!

Κωνσταντίνα Εξαρχοπούλου

Διαιτολόγος- Διατροφολόγος, απόφοιτος του τμήματος Επιστήμης Διατροφής & Διαιτολογίας του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου. Απέκτησε το μεταπτυχιακό της με θέμα «Έλεγχος του Στρες και Προαγωγή της Υγείας» στην Ιατρική Σχολή Αθηνών. Εργάζεται ως διαιτολόγος στο ιδιωτικό της γραφείο «αλλάζουμε».

Copyright by Allazoume 2016. All rights reserved.