ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ

Τι σημαίνει "αλλάζουμε";

P111158023

Η "αλλαγή" ως λέξη υποδηλώνει μια κατάσταση μεταβολής και προσαρμογής απαραίτητη για την εξέλιξη και την επιβίωσή μας. Ο Δαρβίνος ήδη 200 χρόνια πριν παρατήρησε ότι "δεν είναι τα πιο δυνατά είδη που επιβιώνουν ή τα πιο έξυπνα, αλλά αυτά που ανταποκρίνονται καλύτερα στις αλλαγές", επισημαίνοντας την σπουδαιότητα της προσαρμογής σε νέες συνθήκες, η οποία χαρακτηρίζεται από την ικανότητα για αλλαγή.

Πολλές φορές δεν είναι η έλλειψη δυνατοτήτων που μας εμποδίζει να αλλάξουμε αλλά η ίδια μας η πεποίθηση ότι δεν μπορούμε να το πετύχουμε! Μάλιστα πολλοί από εμάς αγνοούν το γεγονός ότι μπορεί να υπάρχει ένα υψηλότερο επίπεδο λειτουργικότητας που είναι διαθέσιμο για αυτούς που το αναζητούν και προσπαθούν να υπερβούν τον ευατό τους, όχι χωρίς κόπο, για να το πετύχουν! Ένα σημαντικό συστατικό της αλλαγής είναι η υπέρβαση. Γιατί πως μπορούμε να αλλάξουμε χωρίς να υπερβούμε αυτό που θεωρούμε δεδομένο, σίγουρο, ασφαλές... όχι όμως απαραίτητα αρκετό!

Εμπνευσμένες από την εκπληκτική δυνατότητα του ατόμου για αλλαγή δημιουργήσαμε ένα χώρο αλλαγής σε πολλά επίπεδα! Το "αλλάζουμε" είναι ένας χώρος προαγωγής της ψυχικής και σωματικής υγείας, ο οποίος αντιμετωπίζοντας το άτομο ως όλον, του παρέχει υπηρεσίες με σκοπό να τον ενθαρρύνει και να τον υποστηρίξει με κατάλληλη επιστημονική γνώση και ειλικρινές ανθρώπινο ενδιαφέρον, ώστε να πετύχει τους στόχους που θέτει για τον εαυτό του και να γευτεί την αλλαγή.

Η βελτίωση της διατροφικής συμπεριφοράς, ο έλεγχος του σωματικού βάρους και η προστασία της υγείας, η ανάπτυξη στρατηγικών για διαχείριση του στρες, η συμβουλευτική, η ενθάρρυνση, η προστασία και η βελτίωση της ψυχικής υγείας είναι αδρά οι βασικοί τομείς δράσης του «αλλάζουμε». Με τη κατάλληλη επιστημονική προσέγγιση και τη σωστή πληροφόρηση, όλα μπορούν να αλλάζουν!

Φωτογραφικό υλικό

Βιογραφικα

ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ

Στην σημερινή εποχή αναδύεται το ολοένα αυξανόμενο ενδιαφέρον τόσο της πολιτείας όσο και του ίδιου του ατόμου σχετικά με την ψυχική υγεία η οποία δεν αφορά μόνο στην απουσία μιας ψυχικής διαταραχής αλλά και σε πολλά άλλα χαρακτηριστικά απαραίτητα για την ανάπτυξη και την ευημερία του ατόμου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ
diatrofi
ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Εάν θέλουμε να ορίσουμε τη διατροφή, ένας απλός και παράλληλα ολόσωστος ορισμός, θα μπορούσε να είναι πως η διατροφή είναι η πρόσληψη του απαραίτητου συνδυασμού ποικιλίας τροφών τα οποία αποδίδουν στο σώμα τα θρεπτικά συστατικά και την ενέργεια που χρειάζεται για να διατηρηθεί στη ζωή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ
ΣΤΡΕΣ

Η λέξη στρες έχει μπει δυναμικά στην καθημερινότητά μας και χρησιμοποιείται ευρέως τα τελευταία χρόνια κυρίως για να εκφράσει το αίσθημα πίεσης που προκαλείται από δυσάρεστες καταστάσεις! Όλοι μας λίγο ή πολύ έχουμε βιώσει ή θα βιώσουμε καταστάσεις που προκαλούν στρες και έχουμε αναφερθεί σε αυτό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ